Lees alles over onze Corona maatregelen

Waar bent u naar op zoek?

Huisregels

Op de recreatieterreinen van Regio Twente (Het Hulsbeek, Het Rutbeek en Het Lageveld) geldt het terreinreglement van Regio Twente. Hieronder vindt u de meest voorkomende huisregels voor deze recreatieterreinen. (zie ook bepalingsborden op de parken)  

1. Toegang op de recreatieterreinen is alleen toegestaan tussen zonsopgang en zonsondergang. Wilt u buiten deze tijden toegang op het terrein dan heeft u hiervoor toestemming nodig van Regio Twente.

2. Aanwijzingen van personeel van Regio Twente dienen altijd onmiddellijk te worden opgevolgd. 

3. Alle voertuigen dienen op de daarvoor bestemde plaatsen te worden geparkeerd.

4. Het is verboden het terrein of de eigendommen van Regio Twente te vervuilen of te beschadigen.

5. Honden zijn van harte welkom, wel gelden hiervoor een aantal regels: In het laagseizoen (1 oktober tot 1 mei) mag u met uw hond op het gehele terrein komen met uitzondering van de stranden en het water, uw hond dient wel aangelijnd te zijn. De rest van het jaar is er een hondenverbod van kracht voor de zonneweides, de stranden en het water. U mag dan wel wandelen op de wandelpaden rondom deze gebieden mits uw hond is aangelijnd.

Hondenpoep dient door de hondenbezitters zelf te worden opgeruimd.

6. Varen met een gemotoriseerd vaartuig is niet toegestaan.

7. Zeilen en surfen is op alle recreatieterreinen van Regio Twente toegestaan. U dient buiten het zwemgedeelte (afgezet met ballenlijnen) te blijven.

8. Paardrijden is alleen toegestaan op de ruiterpaden op Het Hulsbeek. Ruiters mogen dus niet op de stranden, ligweiden en in het water komen.

9. Vissen is op bijna alle recreatieterreinen van Regio Twente toegestaan (u dient wel in het bezit te zijn van een geldige visvergunning). Nachtvissen is alleen toegestaan op Het Hulsbeek met toestemming van de Oldenzaalse Hengelsport Vereniging (alleen leden) en tot een maximum van 12 personen per keer

10. Duiken is toegestaan. Voor nachtduiken dient een toestemming te worden aangevraagd. Voor het geven van duikcursussen heeft u eveneens toestemming van Regio Twente nodig. 

11. BBQ-en alleen toegestaan op de specifieke BBQ plaatsen.

12. (Brom)fietsen zijn niet toegestaan op het terrein, deze moeten gestald worden in de fietsenstallingen.

13. Op onze terreinen zijn MTB routes, buiten deze routes mag niet gefietst worden.

14. Glaswerk is verboden, wanneer dit aangetroffen wordt dan kunnen we overgaan tot inname en in bewaring nemen van het glaswerk. (dit geldt ook voor artikelen van glas zoals bijv. waterpijpen wijnglazen etc.)

Op onze terreinen vindt cameratoezicht plaats ter beveiliging van onze spullen, ter voorkoming van calamiteiten en om het parkeersysteem te monitoren, wanneer u onze terreinen betreed gaat u hiermee akkoord. Beelden worden volgens de geldende regels opgeslagen en bewaard.

U hebt voorafgaande toestemming nodig van Regio Twente  indien u op één van de recreatiegebieden het volgende wilt doen:

- Gebruik maken van geluidsversterkers.

Vliegen met drones

- Het terrein afzoeken met een metaaldetector, HIERVOOR WORDT OP DIT MOMENT GEEN TOESTEMMING MEER VERLEEND, ER IS TE VEEL SCHADE ONSTAAN AAN DE LIGWEIDES DOORDAT MEN HIER GATEN GRAAFT. 

- Geocatching

- Reclame verspreiden (bijvoorbeeld flyeren). 

- Een evenement of activiteit organiseren, zoals feestjes, outdooractiviteiten, zeskampen, sport- en speldagen, wandeltochten, hardloopwedstrijden etc.

- Het tegen betaling aanbieden van diensten, activiteiten of producten. Denk hierbij aan hondenuitlaatserviceorganisaties, bootcamp trainingen, hardloopclinics etc.. 

- Barbecueën voor groepen vanaf 20 personen. 

Toestemming vragen voor bovengenoemde zaken kunt u doen bij de Parkmanager van het recreatieterrein waar u dit zou willen uitvoeren.

Het Hulsbeek: tel. 0541-513231 of per email: hethulsbeek@regiotwente.nl

Het Rutbeek: tel: 053-4282411 of per email: hetrutbeek@regiotwente.nl

Het Lageveld: tel. 0546-575791 of per email: hetlageveld@regiotwente.nl

Delen