Lees alles over onze Corona maatregelen

Waar bent u naar op zoek?

Natuur

Natuur

Door het uitgraven van de recreatievijver, de uitgestrekte bossen, afgewisseld met landbouwpercelen en de hoogteverschillen die zijn gecreëerd, is een aantrekkelijk landschap ontstaan.

Bos

OpHet Lageveld is sprake van duurzaam bosbeheer. In de bossen komen verschillende boomsoorten voor, zoals de grove den, de eik, de beuk, de berk en enkele andere, in mindere mate voorkomende, soorten. Verder is er nog een klein heideveld aanwezig. Het Lageveld houdt rekening met haar natuur en zijn bewoners.

Planten

Recreatiepark Het Lageveld kent een rijke variatie aan planten. Een bijzonder plantensoort, die in het moerasgebied staat, is de koningsvaren. Deze plant staat op de rode lijst van plantensoorten en is een beschermde plantensoort.

Dieren

Naast konijnen en hazen komen er op Het Lageveld ook nog diverse andere diersoorten voor zoals; reeën, zwanen, waterhoentjes, diverse ganzen- en eendensoorten en ook de zeldzame butskopmier heeft een aantal nesten op Het Lageveld.

Droog grasland

Door het type beheer van onze droge graslanden is er een interessante samenstelling van diverse planten ontstaan die rijkelijk bloeien.

De graslanden worden omstreeks juli gemaaid en gehooid. Hierdoor heeft het zaad in de bloemen de kans om zich opnieuw uit te zaaien en het volgende jaar weer te ontkiemen. Dit hooi is uitermate geschikt om te voeren aan paarden, omdat het erg vezelrijk is.

Delen