Vragen?
Vragen?

Lancering 112 locatiecodes

Met de populariteit van mountainbiken gebeuren er ook vaker ongelukken op die routes. Vaak in afgelegen plekken en dus lastiger te vinden voor de hulpdiensten. Routenetwerken Twente bedacht daarom locatiecodes op de bordjes bij de mountainbikeroutes.

Han van den Heuvel coördineert de organisatie achter de routepijlen die je door de hele regio tegenkomt op wandel en fietspaden. De codes op de paaltjes met 112 zijn bedoeld om makkelijker te kunnen melden waar de hulpdiensten naartoe moeten bij ongevallen. "Een boer meldde me jaren geleden al dat hij nog nooit zoveel ambulances had horen voorbij komen sinds de eerste moutainbikeroute in zijn buurt was aangelegd,' vertelt Han. 'De routes die we aanleggen zijn van verschillende niveaus. Het gaat wel eens mis wanneer mensen naast de routes gaan rijden of met de snelheid wat overmoedig worden.'

In de komend tijd wordt bij de meeste mountainbikeroutes bij elke routepijl ook een 112 bordje met locatiecode geplaatst.

Ook binnen de gemeente Almelo lopen diverse wandel- en fietsroutes die zijn uitgestippeld door Routenetwerken Twente. Of op termijn ook bij de wandel-, fiets- en paardrijroutes 112 bordjes met code komen is nog niet zeker. Het is ook een kwestie van kosten, maar er gebeuren op die routes over het geheel minder ongevallen dan op de mountainbikeroutes.

Delen